Την περίοδο των Χριστουγέννων το αλεξανδρινό με τα φωτεινά κόκκινα φύλλα του προσφέρει μια όμορφη χρωματιστή νότα στα σπίτια μας και είναι ένα τέλειο διακοσμητικό. Αυτή την περίοδο μια μεγάλη ποικιλία αλεξανδρινών διατίθεται στα ανθοπωλεία και τα πολυκαταστήματα. Είναι τέτοια η δημοτικότητά τους, ώστε το αλεξανδρινό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή από άποψη πωλήσεων φυτά αυτή την περίοδο σε όλο τον κόσμο. Τα κόκκινα, ροζ ή κρεμ φύλλα τους έχουν γίνει βασικό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό σε πολλά σπίτια.

Πότισμα

Το αλεξανδρινό θα πρέπει να ποτίζεται με μέτρο. Είναι πολύ ευαίσθητο στη συγκέντρωση νερού γύρω από τις ρίζες του και θα ρίξει τα φύλλα του αν ποτιστεί υπερβολικά. Είναι καλύτερα να το ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό. Ωστόσο, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα στεγνώσει τελείως, οπότε χρησιμοποιήστε μαλακό, ήπιο νερό για αυτό. Μετά το πότισμα, αφαιρέστε τυχόν περίσσεια νερού από τη γλάστρα προκειμένου να μην μείνει νερό και για να μην χαλάσουν οι ρίζες. Αν τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχει ποτιστεί υπερβολικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ότι οι ρίζες έχουν αρχίσει να σαπίζουν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, σταματήστε να ποτίζετε το αλεξανδρινό σας για λίγο διάστημα. Αρχίστε να ποτίζετε ξανά όταν το χώμα στεγνώσει.

Τοποθεσία

Για υγιή ανάπτυξη, ένα αλεξανδρινό χρειάζεται φωτεινό και θερμό μέρος. Δεν θα πρέπει να εκτίθεται άμεσα στον ήλιο ή σε ισχυρό αέρα. Γι’ αυτό, ένα περβάζι δεν είναι γενικά μια ιδανική τοποθεσία, καθώς ο αέρας μπορεί να φτάσει στο φυτό από τα παράθυρα. 
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι σημαντικό να μην εκτίθεται το φυτό άμεσα στον ήλιο. Ωστόσο, εφ’ όσον βρίσκεται στην κατάλληλη σκιά, το αλεξανδρινό σας μπορεί να τοποθετηθεί και σε περβάζι. Το χειμώνα, μια-δυο ώρες την ημέρα στον ήλιο δεν βλάπτουν το φυτό σας. Παρ' όλα αυτά, το αλεξανδρινό θα πρέπει να λαμβάνει λιγότερο από 12 ώρες φωτός / ήλιου ανά ημέρα, έτσι ώστε τα φύλλα του να μπορέσουν να αναπτύξουν σωστά τα πολύχρωμες, έντονες αποχρώσεις τους.